Een auto is natuurlijk fijn om te hebben, zeker als je bijvoorbeeld een prachtige bolide uit Duitsland geïmporteerd hebt, maar er komt een moment dat de auto afgekeurd wordt. Onderdelen doen het niet meer, en de kosten om de auto te laten maken zijn te hoog. De auto staat dan maar voor de deur, terwijl er niet meer mee gereden kan worden. Wat doe je in zo’n geval met je auto? Een goede oplossing is om contact op te nemen met een bedrijf als de Nationale Sloopauto Ophaaldienst. Dit is een nationaal georiënteerd bedrijf met meer dan vijftig jaar ervaring in het ophalen, inkopen en milieu verantwoord slopen van sloopauto’s en schade auto’s in heel Nederland. Je hebt in dat geval geen zorg meer over de auto, en bespaart flink wat in je portemonnee!
Hoe gaat de Nationale Sloopauto Ophaaldienst te werk?
Het ophalen van de sloop- of schade auto is heel simpel. In eerste instantie bel je met de Nationale Sloopauto Ophaaldienst. Een medewerker vraagt vervolgens om de gegevens van je auto. Soms vragen ze ook of je foto’s van de auto op wilt sturen, om een zo goed mogelijk beeld van de situatie te krijgen. Zij komen vervolgens bij je langs. Dit kan 24 uur per dag, 7 dagen per week. Ze kunnen zelfs langskomen in spoedgevallen! Je kunt ook bij het bedrijf zelf langskomen, maar dit wordt niet aangeraden. Door de sleepkabels of het zelf rijden kan er immers meer schade aan de auto ontstaan en loop je misschien onnodige risico’s. Vervolgens krijg je bij de afspraak meteen het vrijwaringsbewijs en het bedrag dat je auto waard is. Je wordt dus direct betaald, in contanten. Als je eerst wilt weten wat de restwaarde van de auto is, kun je hen bellen om te vragen wat hun bod is. Zij regelen ook het afmelden bij de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW) en de Belastingdienst. Ten slotte wordt de auto op een auto ambulance gereden of er met een lier op getrokken.
Het milieu wordt zo min mogelijk belast
De Nationale Sloopauto Ophaaldienst heeft goede connecties met Gemeentelijk Parkeerbeheer, de RDW, de STIBA en de Auto Recycling Nederland (ARN). Alle aangesloten bedrijven beschikken over de juiste vergunningen en worden gecontroleerd op dat zij de milieuwetgeving en voorschriften op de juiste wijze uitvoeren. Er wordt dus van alles aan gedaan om het milieu zo min mogelijk te belasten. Dit heeft ook voordelen voor de klant. Vroeger werd er nog gevraagd om een eigen bijdrage van 50 gulden bij het slopen van een auto. Tegenwoordig wordt dit door autofabrikanten en importeurs vaak zelf bekostigd. Het kan zelfs voorkomen dat de klant geld toe krijgt! Door het netwerk van de Nationale Sloopauto Ophaaldienst kunnen zij handig goede onderdelen nog recyclen. Ook kan de ijzerprijs sterk per regio verschillen. Doordat zij landelijk werken, krijg je van hen altijd de hoogste vergoeding haalbaar in Nederland. In sommige gevallen kunnen zelfs auto’s naar het buitenland worden geëxporteerd voor een nog hogere vergoeding. Er wordt in ieder geval volgens de milieuvoorschriften gewerkt zoals je in je rijlessen hebt geleerd. Zo worden gevaarlijke stoffen als benzine, olie en remvloeistof meteen uit de auto verwijderd. Er worden zoveel mogelijk onderdelen gerecycled. Je kunt daarbij denken aan plastic, glas en de accu. Er wordt in ieder geval zo veel mogelijk aan het milieu gedacht. Je sloopauto verkopen is dus naast goed voor je portemonnee ook goed voor het milieu! Ideaal om van je overjarige tweedehandsauto af te komen.
Geef een reactie