Barsten in je scherm, een microfoon die niet meer werkt of een batterij die sneller leegloopt dan jij kunt typen? Tijd om je telefoon op te knappen! Grote kans dat je telefoon dan weer even meekan en je geen honderden euro’s in een nieuwe hoeft te steken. Maar waar moet je bij een telefoon reparatie allemaal op letten? Wat kun je misschien zelf wel doen en wat is verstandiger om te laten repareren?
En wil je het zelf wel doen? Er zijn wel genoeg filmpjes te vinden om bijvoorbeeld het scherm van je iPhone te vervangen, maar niet iedereen is even geduldig of heeft die fijne motoriek 😉
Je scherm kapot?
Zit er een groot barst in je scherm of reageert het display niet meer goed op je aanrakingen? Het scherm van vrijwel iedere telefoon is te vervangen. Hierbij wordt het schermpaneel, het touchscreen en de beschermlaag over het scherm vernieuwd. Extra voordeel: vrijwel de gehele voorkant van je telefoon is dan weer als nieuw. En daarmee ziet je telefoon er meteen weer een stuk ‘jonger’ uit!
Microfoon kapot?
Hoor je je gesprekspartner steeds slechter ondanks dat het volume vol open staat of begint het steeds meer te kraken? Dan is de kans groot dat je microfoon stuk is. Je telefoon werkt dan nog prima, alleen kan niemand je tijdens een telefoongesprek meer horen. Gelukkig kan bij de meeste telefoons de microfoon vervangen worden.
Camera stuk?
Geen paniek!: een kapotte camera is te repareren. Vaak is dit niet zo’n ingewikkelde ingreep (gewoon een module (laten) vervangen) en is de reparatie zo gebeurd.
Batterij-ellende
Volgens ons de meeste voorkomende irritatie als het gaat om telefoons. De batterij die afhaakt en een telefoon die nauwelijks meer draadloos genoemd kan worden omdat die de hele dag aan de oplader moet liggen. De meeste telefoons hebben tegenwoordig helaas geen makkelijk vervangbare batterij meer. De telefoon moet helemaal opengemaakt worden, maar het kan wel …
Geef een reactie